Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
Τους τελευταίους μήνες, επαναλαμβάνεται μια απίστευτη αναλγυσία από την μεριά των δικαστικών αρχών και του κράτους κατά των απεξαρτημένων ανθρώπων με τελεσίδικες καταδίκες χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άνθρωποι που έχουν ολοκληρώσει στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. Άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή και απέναντί τους ένας κρατικός μηχανισμός καταστολής στέκεται εμπόδιο στην ίδια τη ζωή.
Στις 3 Μαϊου, το Εφετείο της Λάρισσας, καταδικάζει τον Αχιλλέα Δεσποτάκη με την εξοντωτική ποινή των 4  χρόνων φυλάκισης χωρίς αναστολή. Η απαράδεκτη απόφαση αφορούσε την αγορά και κατοχή μικροποσότητας ουσιών για ιδία χρήση, την περίοδο που ο Αχιλλέας Δεσποτάκης ήταν εξαρτημένος.
Στις 21 Ιουνίου, ο Κωνσταντίνος Ριζόπουλος καταδικάζεται επίσης σε 4 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή για την ''ληστεία'' , άκουσον άκουσον μίας ζάντας αυτοκινήτου από βουλκανιζατέρ, που διέπραξε όταν ήταν εξαρτημένος σε ηλικία 18 ετών. Αυτή η απόφαση του Εφετείου βρίσκει τον Κωνσταντίνο Ριζόπουλο σε ηλικία 31 ετών!!!

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ''18 ΑΝΩ'!!!

-Σαν άνθρωποι που δίνουμε κάθε μέρα τη μάχη με τα ναρκωτικά
-Σαν άνθρωποι που έχουμε ξανακερδίσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό μας!
-Σαν άνθρωποι που παλεύουμε συλλογικά ενάντια σε ότι καταστέλει την αξία της ζωής..

Εμείς τα μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ''18 ΑΝΩ'' υπενθυμίζουμε σε αυτούς που θέλουν το μυαλό και την ψυχή μας φυλακισμένα

                                      ΟΤΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ

-Στεκόμαστε ενάντια σε νόμους που μας θέλουν στις εξαρτήσεις
-Στεκόμαστε ενάντια σε ότι θέλει να μας ξαναγυρίσει στην απομόνωση της φυλακής
-Στεκόμαστε ενάντια σε ότι θέλει να μας οδηγήσει στο θάνατο
-Στεκόμαστε ενάντια σε ότι και σε όποιους θέλουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας
-Στεκόμαστε ενάντια στις φυλακίσεις απεξαρτημένων ανθρώπων και δεν διαπραγματευόμαστε την αξία της ελευθερίας, που κατακτήσαμε με πολύ αγώνα μέσα από το πρόγραμμα του ''18 ΑΝΩ'', γιατί η απαλλαγή από κάθε είδους εξαρτήσεις για μας πλέον είναι στάση ζωής.

Απαιτούμε την αναστολή αυτών των απάνθρωπων αποφάσεων και την απαλλαγή του Αχιλλέα Δεσποτάκη και του Κωνσταντίνου Ριζόπουλου από κάθε κατηγορία. 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (Λεωφ. Μεσογείων 96) ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 στις 11:00 π.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ <<18 ΑΝΩ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου