Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Επιχείρηση της Γαλλικής αστυνομίας κατά της ιλλεγκαλιστικής αναρχικής συμμορίας "Μπονό" τον Απρίλη του 1912

 Βίντεο Ντοκουμέντο : Επιχείρηση της Γαλλικής αστυνομίας κατά της ιλλεγκαλιστικής αναρχικής συμμορίας "Μπονό" το 1912. Η επιχείρηση θεωρήθηκε επιτυχημένη από το γαλλικό κράτος καθώς στην ουσία τερμάτισε τη δράση της πιο δυναμικής και καινοτόμας αναρχο-ατομικιστικής συμμορίας της Ευρώπης.
Στις 28 Απριλίου η γαλλική χωροφυλακή εντοπίζει τον Μπονό κρυμμένο σε ένα σπίτι. Ακολουθεί επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν γύρω στους 500 μπάτσους και στρατιώτες εξοπλισμένους με οτιδήποτε διέθετε τότε η αστυνομία της χώρας. Μετά από έντονη ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ Μπονό και κρατικών γουρουνιών,  οι μπάτσοι τοποθετούν εκρηκτικά στη βάση του σπιτιού. Απο την έκρηξη γκρεμίζεται σημαντικό μέρος του σπιτιού ενώ ο Μπονό εξακολουθεί να απαντάει με πυρά. Τέλος πυροβολείται στο κεφάλι δίχως όμως να πεθάνει και συλλαμβάνεται, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας  αφήνει και την τελευταία του πνοή βαριά τραυματισμένος.
Η επιχείρηση κατά της συμμορίας ξεκίνησε απο το γαλλικό κράτος στις 30 Μαρτίου και έληξε άδοξα στις 14 Μαΐου με τους περικυκλωμένους από 1000+ μπάτσους και στρατιώτες,  Γκαρνιέρ και Βαλέτ , με τον πρώτο να σκοτώνεται μετά από έκρηξη που προκάλεσαν οι μπάτσοι και τον δεύτερο να συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος. Η δίκη της συμμορίας έγινε τον Φεβρουάριο του 1913 με τα μέλη της είτε να εκτελούνται είτε να μπαίνουν ισόβια φυλακή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου