Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙ ΟΜΩΣ.. ΚΑΤΑΛΥΣΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (Δεκέμβριος 2008)

    Μέρες εμφυλίου πολέμου, ΜΕΡΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ: Από τη μια το κράτος, τα κόμματα , τα ΜΜΕ και οι «αγανακτισμένοι πολίτες» και από την άλλη άγρια νεολαία, ανένταχτοι άνθρωποι, αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, χούλιγκανς και εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Η συμφωνία της Βάρκιζας έσπασε, η βιτρίνα της «εθνικής συμφιλίωσης» κατέρρευσε παρασέρνοντας με τις φλόγες το στολίδι του πολιτισμού μας, τη δημοκρατία.
    Ήμασταν όλοι εκεί οργισμένοι, γεμάτοι μίσος. Πολιτικοποιημένοι και μη, οργανωμένα και αυθόρμητα, άνθρωποι διαφορετικοί που μας ένωνε το πάθος για εκδίκηση απέναντι σε ένα συνένοχο κόσμο και μια αδίστακτη εξουσία. Όλοι γνωρίζαμε ότι δεν ήταν «μια κακία στιγμή», αλλά το κράτος.
Η είδηση έφτασε, ο Αλέξης ήταν νεκρός. Οι δρόμοι γέμισαν με άτομα , παρέες που έστηναν οδοφράγματα και «περιπολούσαν» μην τυχόν δουν «γουρούνια στον ορίζοντα». Άλλοι φτιάχναν μολότοφ ,ενώ άλλοι οπλίζονταν με βαριοπούλες, σιδερολοστούς, παλούκια ,πέτρες και ότι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για όπλο. Οι επιθέσεις αρχίσανε, η εξέγερση μόλις είχε ξεκινήσει και κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κρατούσε για τόσες μέρες……
    Το ξαφνικό ξέσπασμα έπιασε όλο τον κρατικό μηχανισμό στον ύπνο που μόλις συνειδητοποίησε τι συμβαίνει, έβγαλε γλώσσα. Εκεί για πρώτη φορά φάνηκε το αληθινό πρόσωπο κομμάτων και εξουσιαστών που είχαν λυσσάξει απαιτώντας ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!. Η δεξιά και ακροδεξιά αποδείχτηκε η πιο αυθεντική κι αυτό επειδή μας μίσησε γι’αυτό που είμαστε: ταραξίες και αναρχικοί. Tο ΠΑΣΟΚ καταδίκασε τη βία των «ύποπτων κουκουλοφόρων» και προσπάθησε να πλασάρει ότι ο μπάτσος σκότωσε τον Αλέξη επειδή κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία ξεχνώντας φυσικά τη δολοφονία του Καλτεζά το 1985 και την ατιμωρησία του δολοφόνου του Μελίστα..Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τυφλή βία» γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα καμένα αστυνομικά κτίρια, οι καμένες τράπεζες και πολυκαταστήματα δεν αποτελούν τυφλή βία, αλλά συγκεκριμένους στόχους. Τέλος το πιο χυδαίο από όλα δεν θα μπορούσε να είναι παρά το ΚΚΕ. Αυτό το κρατικό τσιράκι, αυτό το τσούρμο πειθαρχημένων ρουφιάνων και εργατοπατέρων που ανακάλυπτε τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες πίσω από τους εξεγερμένους, το οποίο έφτασε σε σημείο να κυνηγήσει και να παραδώσει στους μπάτσους «πράκτορες κουκουλοφόρους». Ένα είναι σίγουρο ότι τα κομματόσκυλα αριστεράς και δεξιάς θάφτηκαν μέσα στα συντρίμμια των πυρπολημένων κομματικών τους γραφείων…..
    Φυσικά η πιο σοφή ίσως κίνηση του κράτους ήταν να μην προκαλέσει άμεσα το οργισμένο πλήθος με την προκλητική εμφάνιση των ΜΑΤ γιατί σίγουρα θα χυνόταν πολύ αίμα ,παρόλα αυτά τα αντιπολιτευόμενα κόμματα έσπευσαν να κατηγορήσουν την «αδράνεια των αστυνομικών που δεν έκαναν τη δουλειά τους». Μέρα με τη μέρα οι δυνάμεις καταστολής άρχισαν να γίνονται όλο και πιο επιθετικές με αδίστακτη χρήση ασφυξιογόνων( και όχι δακρυγόνων) όπως και αμέτρητων πλαστικών σφαιρών οι οποίες έστειλαν στο νοσοκομείο πολλούς εξεγερμένους. Οι πόλεις και κυρίως τα κέντρα τους, μετατράπηκαν κανονικά σε πεδία μάχης και η σύγκρουση έγινε ακόμα και σώμα με σώμα. Οι μπάτσοι έχάσαν παντελώς τον έλεγχο καθώς την ώρα των οδομαχιών και του ανταρτοπόλεμου πληροφορούνταν ότι γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ έχουν γίνει στάχτη, γραφεία του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ δέχονταν επιθέσεις, τράπεζες , δημαρχεία , κρατικά κτίρια και αυτοκίνητα φλεγόντουσαν σε διάφορα σημεία εκτός πεδίου μάχης. Και ενώ όλα αυτά διαδραματίζονταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ξέσπασμα της επαρχίας δεν άργησε να έρθει: Σε Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο , Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα , Κέρκυρα, Τρίκαλα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Ρόδο οι συγκρούσεις ξεκινάνε δίνοντας φυσικά κουράγιο σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.
    Τα ΜΜΕ μπαίνουν στο παιχνίδι και εξαπολύουν παραπληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν . Μιλάν για εγκληματίες και αλήτες , για κλέφτες και κατσαπλιάδες λες και εμείς ήρθαμε από άλο πλανήτη. Αναπαράγουν μια ,δυο εικόνες από πλιάτσικα στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν κοινή γνώμη που καταδικάζει. Οι μάσκες πέφτουν και εκεί. Πολιτικάντηδες και δημοσιογράφοι κλαίγονται για τα καμένα ΒΕΝΕΤΟΝ και LACOSTE και τρελαίνονται με την ιδέα ότι δεν λειτουργεί η αγορά. Την ίδια στιγμή ακούγονται και κάποιες λίγες φωνές που τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι των καμένων πολυκαταστημάτων πληρώνονται κανονικά και ότι δεν τίθεται θέμα ότι « μείνει κόσμος χωρίς δουλειές», αυτές οι φωνές όμως σύντομα χάνονται πίσω από την γλοιώδη σκατόφατσα του Κακλαμάνη που μυξοκλαίει για το λαμπαδιασμένο δέντρο στο Σύνταγμα. Τα νέα φτάνουν στο εξωτερικό: Βαρκελώνη, Βερολίνο, Κοπεγχάγη γενικευμένες ταραχές. Στο Μεξικό βόμβα σε κτίριο της αστυνομίας, ακολουθούν Μόσχα, Μποένος Αιρες, Ρώμη, Λονδίνο κ.α . Στις φυλακές έχουμε μαζικές αποχές συσσιτίου σε ένδειξη αλληλεγγύης στην εξέγερση Από την τηλεόραση θα παρελάσουν όλα τα φασιστοειδή που μέσα από τους αγάμητους παραλιρισμούς τους θα βγάλουν με τα ίδια τους τα χέρια τη μάσκα που τόσα χρόνια φορούσαν. 4η μέρα χάους και τα ΜΜΕ καταλαβαίνουν ότι δεν πείθουν ξεκινώντας έτσι μια διπλωματική προσέγγιση των γεγονότων μιλώντας για «ξέσπασμα των 15αρηδων», «για ειρηνική εξέγερση που δεν έχει σχέση με τα επεισόδια» κ.α πολλά . Εκεί όμως στραβοπάτησαν καθώς η «ΕΙΡΗΝΗ» και η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» είναι δυο άκρως διαφορετικές έννοιες και σωστά τους ξέχεσε το φασιστόμουτρο Βορίδης σε εκπομπή του Χατζηνικολάου λέγοντας ότι «δεν μπορεί η αριστερά και κεντροαριστερά να μιλάει για «ειρηνική εξέγερση» καθώς μια εξέγερση μόνο ειρηνική δεν μπορεί να είναι». Έτσι έπεσε και η παπαρολογία των ΜΜΕ…..
    Το κράτος έπαιζε το τελευταίο του χαρτί και αυτό ήταν οι «αγανακτισμένοι πολίτες» και οι ασφαλίτες κουκουλοφόροι που χώνονται μες στην αναμπουμπούλα μπας και συλλάβουν κανέναν ταραξία . Τα κατάφεραν , η δράση τους ήταν έντονη και έγινε αισθητή και σε μας που εντοπίσαμε και λιντσάραμε κάποιους από αυτούς. Οι συλλήψεις ανυποψίαστων πιτσιρικάδων ταραξιών από κουκουλοφόρους ασφαλίτες ξεπέρασε κάθε όριο . Πλάι στα άθλια αυτά αγριογούρουνα , εμφανίστηκαν και κάτι περίεργοι τύποι με παλούκια και σιδερολοστούς οι οποίοι ως «καταστηματάρχες» κυνηγούσαν ταραχοποιούς. Δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη να καταλάβουμαι ότι επρόκειτο για φασίστες, παρακρατικούς, και ΟΝΕΔιτες που «έπεσαν στη μάχη για την πατρίδα» έχοντας την κάλυψη της εξουσίας στο ξυλοφόρτωμα αλλοδαπών «πλιατσικολόγων», ταραξιών και εξεγερμένων.
    Από την 5η μέρα τα πράγματα αλλάζουν και οι μαζικές συγκρούσεις κοπάζουν δίχως όμως να σταματάν. Το κράτος κατάλαβε ότι τα βράδια δεν θα κοιμάται ήσυχο . Κατάλαβε επίσης πόσο εύθραυστη είναι η βιτρίνα του και οι «εθνικές του συμφιλιώσεις». Ζήσαμε τη χαοτική διάσταση της τσιμεντούπολης και τίποτα δεν θα είναι ίδιο πια. ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ που κάποτε φωνάζαμε μόνοι, μας δικαίωσε .Οι 15άρηδς (που δεν ήταν οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης, αλλά των πορειών που ακολούθησαν)έμαθαν να κοιτάν το κράτος στα μάτια δίχως να φοβούνται…

Η γουρούνι Η άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου