Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Tvxs η αλλιώς η ξέφτια της «ελεύθερης ενημέρωσης» (19.11.2009)

Tvxs η αλλιώς η ξέφτια της «ελεύθερης ενημέρωσης»



Πιστεύω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την «δράση» του tvxs μέσα στα πλαίσια μιας εναλλακτικής ενημέρωσης , ελεύθερων ιδεών, όπου ο καθένας μπορεί να τοποθετείται πολιτικά σχολιάζοντας την επικαιρότητα, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στα πράγματα και τα γεγονότα. Το tvxs έχοντας την πρωτιά μεταξύ των site εναλλακτικής- αριστερίζουσας ενημέρωσης, αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται ,αλλά κα να αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο ,μέσα από διάφορες κινήσεις (ίσως και λάθη) που δεν ξέρουμε (ξέραμε) αν γίνονται σκοπίμως ή τυχαία. Κινήσεις που είτε συνειδητά περνάν έμμεσα μηνύματα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας , είτε αποτελούν «γκάφες» η οποίες έχουν να κάνουν με λανθασμένη στρατηγική , η οποία φυσικά οδηγεί στην αποκάλυψη.

Η ιστοσελίδα αυτή καταρχάς θα πρέπει να μας προβληματίσει μόνο και μόνο από το γεγονός ότι είναι γέννημα θρέμμα του περιβόητου Κούλογλου. Αυτού του μικρού μπάσταρδου, του οποίου αντι- αναρχική δράση είναι πανελλαδικά γνωστή. Ο τύπος αυτός είχε κάνει και το περιβόητο ντοκιμαντέρ για την «αληθινή 17 Νοέμβρη» , εκπομπή που μιλούσε για τα γεγονότα του πολυτεχνείου και παράλληλα γελοιοποιούσε τα μέλη της οργάνωσης 17Ν, μέσω καλεσμένων τύπου Ανδρουλάκη, και αφιερώνοντας στο τέλος την εκπομπή στα «αθώα» θύματα της οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο site ακολουθώντας φυσικά την γραμμή του «μπαμπά του» επιχειρεί να πατάξει το «ακραίο» και το «ανατρεπτικό» ,σε όποια μορφή κι αν αυτό προβάλλεται μέσα από σχόλια των επισκεπτών , πάνω σε πολιτικά θέματα. Παρόλο που η θεματολογία του αποτελείται συχνά από δίκες αναρχικών, πορείες αναρχικών κ.α, τα σύνορα μπαίνουν άμεσα διαχωρίζοντας εξαρχής τις δημοκρατικές απόψεις από τις αναρχικές. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που ακούγονται πράγματα δίχως να λογοκρίνονται (λογοκρισία στον διαδικτυακό κόσμο σημαίνει διαγραφή σχολίου ή ακόμα ακόμα και χρήστη- επισκέπτη) και αυτά επειδή προηγείται πίεση των χρηστών. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στην επέτειο του Πολυτεχνείου η ενημέρωση θύμιζε καθεστωτικά ΜΜΕ. Οι σχεδόν 3000 αναρχικοί της Αθήνας δεν ακούστηκαν πουθενά, το ξύλο που έφαγαν επίσης δεν ακούστηκε πουθενά ‘όσο για τις εκατοντάδες προσαγωγές (μαντέψτε) δεν σχολιάστηκαν καν από την ομάδα του txvs, ούτε φυσικά από τον «μπαμπά» που σήμερα βιάστηκε να γράψει το ειρωνικό του κείμενο για την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα. Στην Κρήτη το λυντσάρισμα αναρχικών από τους μπάτσους θάφτηκε συνειδητά ενώ τα αρκετά μαζικά επεισόδια στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη , σαν να μην έγιναν ποτέ.

Το TXVS παίζει ένα πολύ ύπουλο προπαγανδιστικό παιχνίδι υπέρ της κυριαρχίας και όταν μιλάμε για κυριαρχία εννοούμε φυσικά τη δημοκρατία. Μια δημοκρατία που δεν έχει σταματήσει από το 1974 να φυλακίζει αναρχικούς και αριστερούς επαναστάτες, μια δημοκρατία που εκδικείται τον αντίπαλο με πολύ άγριο τρόπο, μια δημοκρατία που στο όνομα της η εξουσία μοιάζει πιο ελεύθερη ,να κάνει ο,τι γουστάρει , από οποιοδήποτε άλλο σύστημα .

Στα πλαίσια αυτής της δημοκρατίας γεννήθηκαν οι όροι «γνωστοί- άγνωστοι», «απολιτικοι τρομοκράτες», «κουκουλοφόροι», «τα πλουσιόπαιδα που καίνε περιουσίες φτωχών». Η παραδοσιακή δεξιά είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινής και μας μισεί για αυτό που πραγματικά είμαστε: αναρχικοί και αλήτες. Για εμάς δεν υπάρχουν «ένοχοι» και «αθώοι» αγωνιστές. Δεν διαχωρίζουμε τους συλληφθέντες σε «καλούς» (όσοι συνελήφθησαν τυχαία) και «κακούς» (όσων η συμμετοχή σε αντικρατικές και ανατρεπτικές ενέργειες έχει πιστοποιηθεί). Αυτοί οι διαχωρισμοί οδηγούν με τη μια στον συμβιβασμό. Τον συμβιβασμό που η δημοκρατία απαιτεί από τους πολίτες- καταναλωτές.

Ο συμβιβασμός αυτός προωθείται και κατασκευάζεται από site όπως το tvxs, μέσα από την πάγια τακτική των δημοκρατικών κύκλων :έμμεσα, ποτέ άμεσα!

Φυσικά δεν φταίνε μόνο αυτοί οι μπάσταρδοι κύκλοι αλλά και οι υποστηρικτές αυτών των μεθόδων στρατευμένης ενημέρωσης. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι τα άτομα που επισκέπτονται το tvxs είναι «θύματα σκοτεινών δυνάμεων», όπως φυσικά δεν μπορούμε να δεχτούμε σε απόλυτο βαθμό ότι η κοινωνία είναι θύμα της εξουσίας. Έχουμε γνωρίσει πολλούς εξουσιαστές που ζουν ανάμεσά μας και όχι πάνω σε υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες. Η συμφωνία της Βάρκιζας έσπασε εδώ και πολύ καιρό, αυτή τη στιγμή διεξάγεται ένας ανελέητος πόλεμος μεταξύ δημοκρατίας και ελευθερίας . Ένας πόλεμος που έχει ήδη αρκετούς νεκρούς ( Μαρίνος, Πρέκας, Τσιρώνης, Τσουτσουβης, κασσίμης ,Κανελοπούλου, Κουμης, Τεμπονέρας, Καλτεζάς, Γρηγορόπουλος κ.α). Δύο στρατόπεδα τα οποία χτυπιούνται σφοδρότατα για πάνω από 30 χρόνια . Από τη μια οι δημοκράτες και από την άλλη οι αναρχικοί και όσοι αμετανόητοι αριστεροί επαναστάτες έχουν απομείνει. Σε αυτή τη σύγκρουση το tvxs έχει επιλέξει να βρίσκεται με την μεριά του ισχυρού, του νόμιμου, του δημοκράτη.

Το όργιο διαγραφών χρηστών από το tvxs τις τελευταίες μέρες και η απίστευτη λογοκρισία αυτού του εγχειρήματος έχει απλά αναγγείλει και τον θάνατο του.




Η γουρούνι Η άνθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου